Anunț făcut de Gabriela Firea! ‘Vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă’

Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, a venit cu o propunere prin care doreşte să scadă valorile de poluare din Capitală.

Edilul a anunţat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete. De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei.

„Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și în zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă: vinieta Oxigen B care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 1900. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Repet, pentru mașinile înmatriculate în celalalte județe și în alte țări, inclusiv Bulgaria”, a spus Firea.

Nu va fi permis accesul în zona centrală pentru maşinile non-Euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3. Proiectul ar urma să fie supus votului Consiliului General al Capitalei în luna septembrie, iar dacă va fi adoptat va intra în vigoare din ianuarie 2020, informează realitatea.net

Vezi și

S-a aflat! În ce condiții puteți crește punctajul la pensie

Mare atenție! Codul Rutier are parte de noi modificări – Se dau amenzi usturătoare

Vești pentru pensionari! A apărut un nou tip de pensie

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter