Apel public: Produce grave dezechilibre! Se cere retragerea de urgență a acestei legi din Parlament

Apel public al Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații! Aceștia solicită retragerea de urgență din procedura parlamentară de aprobare a proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat.

„Aprobat cu o serie de amendamente de către Senat, proiectul de lege se află la Camera Deputaților și facem un apel public către inițiatorul acestei legi, domnul senator Tit-Liviu Brăiloiu să își retragă proiectul. În forma propusă și adoptată de Senat, Legea ar produce grave dezechilibre și o profundă nedreptate între militarii români participanți la misiuni în teatrele de operații”, se arată într-un comunicat de presă al Ordinului Militarilor Veterani.

Un mare număr de militari veterani consideră că această Lege este făcută într-un dispreț total față de sacrificiul și devotamentul lor, acordând însă, pe de altă parte, merite și compensații uriașe militarilor care au fost răniți în Teatrele de Operații Externe.

„Toți am fost acolo, am luptat cu arma în mână sub drapelul de luptă al României, iar legislația ar trebui să ne răsplătească în funcție de durata misiunilor și a responsabilităților în teatrele de operațiuni și nu doar în funcție de neșansa de a fi fost răniți. O lege dreaptă ar răsplăti sacrificiul și implicarea fiecăruia, fără a fi dusă în derizoriu misiunea celor care s-au întors sănătoși acasă. De asemenea, o serie de compensații și drepturi introduse în textul acestei propuneri legislative frizează ridicolul și absurdul, riscând să transformăm Armata Română în societate filantropică. Solicităm astfel întoarcerea proiectului de lege și rediscutarea tuturor prevederilor şi a propunerilor cu toate asociațiile reprezentative ale militarilor veterani, astfel încât noua lege să reflecte în mod corect meritele personalului armatei participant la acțiuni militare”, spun reprezentanții Ordinul Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații.

Pe de altă, AMVVD, asociația reclamată de veterani ca stând în spatele acestui proiect de lege, a negat ieri orice legătură cu inițiativa senatorului Brăiloiu, dar a uitat să ceară și retragerea ei din circuitul parlamentar, scrie constantadeazi.ro.

Vezi și

EXCLUSIV Ludovic Orban desființează ideea ‘Rareș Bogdan-premier’: ‘Subsemnatul’

EXCLUSIV Șoc total! ÎCCJ anunță că decizia CCR privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători nu schimbă cu nimic situația actuală

Cutremur la ANAF! Guvernul a dat undă verde: Se desființează

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter