Atenție! Măsuri radicale luate de Facebook! Utilizatorii din România afectați

Facebook anunță o decizie fără precedent. Rețeaua de socializare a explicat că măsură este luată pentru a se preveni răspândirea conținuțului fals sau înșelător.

Facebook va reduce frecvenţa mesajelor anti-vaccinare din grupuri şi comunităţi, dar şi din feed-ul fiecărui utilizator. Într-o declaraţie trimisă Edupedu.ro, reprezentanţii Facebook explică au explicat că tot ce ameninţă siguranţa şi securitatea comunităţii reprezintă o prioritate.

“Lucrăm pe mai multe fronturi ca să prevenim răspândirea pe Facebook a conţinuţului fals sau înşelător – conţinutul anti-vaccinare este eligibil pentru verificare şi lucrăm la mai multe metode de a-l detecta şi a-l combate în mod eficient. Am aflat că mesajele anti-vaccinare nu ajung să fie foarte răspândite în feed-ul persoanelor din reţea, sau pe platformă, în general, dar pot apărea pe Grupuri sau în căutări, aşa că explorăm măsuri suplimentare pentru a combate cel mai bine acestă problemă – cum ar fi reducerea sau îndepărtarea acestui tip de conţinut din recomandări, inclusiv din ”Grupuri cărora te-ai putea alătura”, şi demontarea mesajelor de acest fel din rezultatele căutărilor, în timp ce ne asigurăm că informaţii de cea mai bună calitate şi din sursele cele mai sigure sunt disponibile.

În plus, depunem separat eforturi in privinţa conţinutului înşelător sau de slabă calitate, pe teme de sănătate, din cauza daunelor pe care le poate produce oamenilor şi societăţii. Pe termen lung, lucrăm în sensul să eliminăm din rândul recomandărilor conţinutul pe teme de sănătate ce poate fi dăunător şi să reducem distribuţia acestuia în căutări şi în news feed, pe lângă prioritizarea conţinutului de mai bună calitate şi din surse cu autoritate mai puternică.

Trebuie notat că nu toate grupurile “anti-vaccin” sunt la fel – unele sunt pe teme de stil de viaţă, ce discută medicină “alternativă”, altele sunt mai degrabă grupuri de discuţie unde diverse persoane exprimă individual opinii şi aşa mai departe, deşi unele cu siguranţă răspândesc informaţii discreditate, dănunătoare.

Cum se întâmplă cu mare parte din conţinutul cu care avem de-a face în zona gri a integrităţii, găsirea unui echilibru între a capacita libertatea de expresie a opiniilor şi a garanta siguranţa comunităţii este o provocare şi avem de lucru în continuare, dar suntem pe deplin angajaţi să facem ceea ce trebuie”, spun reprezentanţii Facebook.

Citește și:

EXCLUSIV Primul român decorat de Klaus Iohannis face acuze grave! Cine e, de fapt, cea mai vitregită categorie socială

Atenție! Pensiile speciale ar putea fi eliminate pentru mai multe categorii de bugetari

Atenție, șoferi! Ce se întâmplă cu modul în care sunt emise polițele RCA

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter