Caz de rasism? Avocatul Poporului reacționează dur: ‘Dreptul la alocație e al copilului, nu al părinților!’

Avocatul Poporului a reacționat în urma declarațiilor pe care edilul din Târgu Mureș le-a făcut, cu privire la modalitatea de acordare a alocațiilor. 

Avocatul Poporului, Renate Weber, a reacţionat în urma declaraţiilor rasiste ale primarului din Târgu-Mureş, Daniel Florea, la adresa românilor. Weber susţine că edilul greşeşte profund atunci când vorbeşte despre modul de acordare a alocaţiilor, fiindcă dreptul la acest venit este al copilului, nu al părinţilor. „Copii faci indiferent de ce spune sau nu primarul sau o altă autoritate”, a declarat aceasta.

Renate Weber a declarat că nu s-a sesizat în acest caz fiindcă este vorba doar de o declaraţie, însă va continua să discute pe tema asta, pentru că o asemenea „declaraţie produce rău”.

Edilul a venit cu propunerea introducerii obligatorii a unei anchete sociale pentru tinerii care vor să facă un copil. În opinia lui Florea, cuplurile care îşi doresc să aibă copii ar trebui să îndeplinească anumite condiţii, iar statul ar trebui să aibă datoria să-i supravegheze pe tinerii care vor să devină părinţi, notează adevărul.ro.

Vezi și:

EXCLUSIV Dumitru Cornă îl ‘denunță’ pe Marcel Vela: ‘Vrea să pună mâna pe SMURD! Minte’

Toți șoferii sunt vizați! Marcel Vela schimbă legea

EXCLUSIV Lovitură de teatru! O bancă cu peste un milion de clienți nu a plătit pensiile românilor! Reacția ministrului Muncii

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter