Dăncilă: Îmi susțin opinia că nu este oportună susținerea Codruței Kovesi la șefia Parchetului European

Premierul Viorica Dăncilă spune că își menține opinia că nu este oportună o susținere a Guvernului pentru fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi în competiția pentru postul de procuror-șef european. „Eu personal nu cred că este oportună o susținere, dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare”, a declarat Dăncilă.

”Eu personal nu cred că este oportună o susținere. Este opinia mea și o susțin, dar decizia va fi în forurile statutare. (…) Am spus mereu că atunci când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui”, a afirmat, vineri, Viorica Dăncilă.

Ea a făcut aceste declarații la recepția de la Ambasada Franței, de Ziua Națională, unde a participat și Laura Codruța Kovesi. La eveniment iau parte, potrivit Mediafax, și fostul procuror general Augustin Lazăr, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat, președintele PNL Ludovic Orban, președintele USR Dan Barna, dar și fostul premier Adrian Năstase. Președintele Klaus Iohannis nu participă, recepția de la Ambasada Franței nefigurând nici pe agenda oficială a președintelui.


Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter