David Gilmour este dat în judecată de compozitorul melodiei oficiale a companiei feroviare franceze

​​David Gilmour, fostul membru al trupei rock Pink Floyd, este dat în judecată de compozitorul melodiei care se aude în toate gările din Franța, Michaël Boumendil, relatează The Guardian.

Gilmour a auzit melodia de patru note pentru compania feroviară națională a Franței, SNCF, într-o gară din Aix-en-Provence în 2013 și a fost fermecat: „Mă face să vreau să cânt și să dansez”, a declarat pentru Le Parisien în 2015.

Gilmour l-a contactat pe compozitorul Michaël Boumendil și l-a întrebat dacă poate folosi muzica într-o melodie – o cerere pe care Boumendil a crezut-o la început a fi o farsă. Cei doi au ajuns la un acord și au fost menționați ca fiind co-scriitori ai single-ului din 2015 al lui Gilmour, Rattle That Lock, primind aprobarea de la SNCF.

Un an mai târziu însă, Boumendil l-a adus pe Gilmour în instanță, argumentând că nu a folosit notele din melodie așa cum era planificat, ci înregistrarea pe care SNCF o folosesc în gările din Franța. Boumendil a pretins că contractul i-a permis lui Gilmour să cânte notele, nu să folosească înregistrarea originală. El a solicitat daune în valoare de 450.000 de euro.

În mai 2018, o instanță a respins afirmațiile lui Boumendil, justificând că a fost prea lent pentru a-și ridica contractul și i-a ordonat să acopere onorariile legale ale lui Gilmour.

Acum, Boumendil a atacat hotărârea instanței din 2018. The Guardian a contactat reprezentanții lui Gilmour și Boumendil pentru declarații.

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter