Lovitură pentru fratele lui Moroșanu! Afacerile cu aur l-au adus în atenția DIICOT

Fratele luptătorului Cătălin Moroșanu, Claudiu Moroşanu, în vârstă de 33 de ani, a fost trimis în judecată alături de mai mulţi afacerişti din domeniul vânzărilor de aur, dar şi alături de mai mulţi romi din Grajduri, informează Adevărul.

Potrivit DIICOT Iaşi, Moroşanu a  fost administrator al firmei Gold Brut International Iaşi, aderând la un grup infracţional de evaziune fiscală începând cu februarie 2013. Alături de Ionuţ Nechifor, un amic de-al său, Moroşanu ar fi oferit facturi şi chitanţe false către mai multe firme, atestând în mod nereal tranzacţii de fragmente de bijuterii de aur.

Claudiu Moroşanu ar fi retras peste 3 milioane de lei, bani care erau introduşi în circuitul evazionist în special de un om de afaceri din Alba Iulia, judecat şi el în acest dosar.  Claudiu Moroşanu ar fi lucrat inclusiv pentru celebrii afacerişti Alessandro Amato şi Cătălin Mihart, fondatorii brandului Cellini, punând la dispoziţie firmei acestora, Sodo Migliori România, 24 de facturi false, în valoarea de aproximativ 4 milioane de lei.

Prejudiciul adus statului se ridică la 3.433.149 lei, sumă pentru care a fost instituit sechestru.

Citește și

Vești importante pentru români! Se dau bani începând de luni

Vești importante! Ce se întâmplă cu voucherele după ce expiră

S-a aflat! În ce condiții puteți crește punctajul la pensie

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter