Pensionare anticipată fără penalizări! Cine sunt cei care ar putea avea această posibilitate

Vești uriașă pentru cei care locuiesc în aceste orașe. Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea Camerei Deputaților prevede posibilitatea cu doi ani mai devreme, fără penalizare la cuantumul pensiei.

Este vorba despre locuitorii din Ploiești și pentru cei din comuna prahoveană Brazi.

Justificarea inițiativei este dată de nivelul poluării din aceste două localități. Inițiatorii se prevalează de faptul că Legea pensiilor mai prevede pensionarea anticipată și pentru locuitorii din alte localități afectate grav de poluare.

Proiectul unui grup de parlamentari PSD, aflat în dezbaterea Comisiei de muncă a Camerei, prevede că locuitorii din Ploiești și din Brazi se pot pensiona mai devreme cu doi ani, fără penalități, dacă au locuit acolo cel puțin 30 de ani.

Motivul este dat de poluare remanentă rezultată în urma prelucrării țițeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, prelucrarea țițeiului parafinos și neparafinos, distilarea țițeiului pentru producerea păcurii și uleiurilor.

Sunt menționate măsurătorile recente ale nivelului poluării din zonă care arată că particulele din aer depășeșc limitele admise de normele acceptate, iar efectele în timp pot duce la cancer sau moarte prematură provocată de alte afecțiuni, îndeosebi cele respiratorii. Mai mult, activitatea combinatelor și rafinăriile din zonă a condus și la poluarea solului și apei din zonă astfel încât s-a ajuns la acidifierea apelor de suprafață.

Camera Deputaților este forul decizional pentru acest proiect de lege.

Citește și:Lovitură pentru companiile de telefonie mobilă! Orange, Vodafone, Telekom și Digi riscă amenzi uriașe

Atomica a fost lansată! Cine ar fi, de fapt, omul din spatele Vioricăi Dăncilă

Afacerea cu care Radu Mazăre a cucerit Madagascarul! Conexiunea cu un trib

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter