Scenariu de coșmar pentru Klaus Iohannis! Ion Cristoiu atenționează

Ion Cristoiu iese din nou la rampă! Acesta are un scenariu sumbru pentru Klaus Iohannis! Se pare că Viorica Dăncilă și Dan Barna îi pun bețe-n roate președintelui.

Jurnalistul a declarat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că deși acum stă prost în sondaje, Viorica Dăncilă va face față provocării de a-l înfrunta pe șeful statului la prezidențiale deoarece imaginii de arogant cu care va veni Iohannis îi va contrapune imaginea sa de mamă, femeie de treabă.

“La toate sondajele, Iohannis este confruntat cu candidați ipotetici. În momentul în care respectivii vor fi desemnați, deja el e aproape desemnat, e desemnat că e al PNL-ului, probabil că procentele lui Klaus Iohannis se reduc drastic. Eu știu că sondajele o dau acum prost (n.r. pe Viorica Dăncilă) în raport… Deci sondajele. Dar cred că ea va face față lui Klaus Iohannis, va juca rolul mămicii, mamei, bunicii, femeii de treabă în raport cu Klaus Iohannis care clar că va veni arogant în această campanie”, a explicat Ion Cristoiu, conform Mediafax.

Analistul politic este convins că Dan Barna va fi candidatul USR-PLUS la prezidențiale și spune că acesta va duce o campanie devastatoare pentru Klaus Iohannis, motiv pentru care e greu de presupus o înțelegere între cei doi.

„USR-PLUS va fi cu Barna (…) deci în primul rând vom avea o situație în care ei vor candida în tandem, candidatura Barna – Cioloș în tandem exclude din start o negociere a lui Iohannis cu cineva din partea USR, da? (…) Campania dusă de Barna va fi devastatoare pentru Klaus Iohannis pentru că va fi pe partea lui dreaptă (…)”, a subliniat analistul politic.

Ion Cristoiu a explicat că atacurile vor porni din zona presei de dreapta, care se va împărți în funcție de simpatii: cu Barna sau Iohannis.

“În primul rând, vom avea de a face cu o împărțire a presei de dreapta, chiar și a presei militarizate, unde vor merge, deja se vede, cu Klaus Iohannis, alții vor merge cu Barna. Această presă care va merge cu Barna va devasta pentru că va spune niște lucruri despre Iohannis pe care le-am spus și noi, dar care nu au fost luate în seamă (…) deci din punctul acesta de vedere dacă, da, e greu de presupus că va fi o înțelegere între Barna și Klaus Iohannis și atunci aici vom avea o măcinare”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că nici pe zona de stânga lucrurile nu vor sta altfel deoarece o candidatură a Vioricăi Dăncilă la prezidențiale va duce la ruperea coaliției PSD-ALDE, iar lui Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi greu din postura de contracandidat să-l atace pe liderul social-democrat.

“Dincoace, deci avem în partea asta, e clar că se va măcina, dincoace la partea stângă…se va rupe coaliția, dar o să vă spun, în cazul lui Klaus Iohannis este un principiu, adică Klaus Iohannis este maiestuos, el e alb acum și pe un cal, în momentul în care îl ataci pe cineva de pe cal și dai cu balegă în el, să știți că lumea râde. În cazul lui Viorica Dăncilă e pe jos, (…) adică unde să mai coboare, că ce poți să spui despre Viorica Dăncilă ca să șochezi? (…) deci e greu pentru domnul Tăriceanu dacă va candida să o atace pe Viorica Dăncilă, cu ce? (…) vom avea la dreapta doi candidați care sigur se vor măcina între ei, că la stânga vom avea iar doi candidați care se vor măcina. Nu pot să îmi dau seama cine va intra în turul al doilea, este chiar, va fi pasionant”, a conchis Ion Cristoiu.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi, menționând însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat. Liderii PSD din țară, contactați de MEDIAFAX, spun, după anunțul Vioricăi Dăncilă, că sunt importante sondajele realizate acum, iar unii avansează ideea că premierul are toate calitățile pentru a fi prezidențiabil.

Congresul USR, care va avea loc, sâmbătă, va alege candidatul partidului la prezidențiale și va vota modificări la statut. USR și PLUS se află de câteva săptămâni în negocieri în vederea stabilirii candidatului Alianței pentru un mandat la Cotroceni. Liderii celor două formațiuni au explicat că va fi un tandem al Alianței USR-PLUS. Dacă Dan Barna va fi prezidențiabilul, atunci Dacian Cioloș va fi propunerea de premier sau viceversa.

Citește și

EXCLUSIV Ludovic Orban desființează ideea ‘Rareș Bogdan-premier’: ‘Subsemnatul’

EXCLUSIV Șoc total! ÎCCJ anunță că decizia CCR privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători nu schimbă cu nimic situația actuală

Cutremur la ANAF! Guvernul a dat undă verde: Se desființează

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter