Semnal de prăpastie! Avertisment serios pentru Guvernul Orban: Va duce la înghețare

Se trage semnalul de alarmă! Guvernul Orban a primit un avertisment serios! Sindicaliștii avertizează că formula de calcul propusă de Executiv ar duce la îngețarea salariului minim.

Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hosu, a afirmat, marți, că actuala formulă de calcul propusă de Guvern va duce la înghețarea salariului minim, într-o anumită perioadă de timp.

Hossu i-a propus premierului Ludovic Orban să revină la varianta ca din 2020, salariul minim garantat brut să fie de 2.260 de lei.

„Mecanismul de calculare îl discutăm. Probabil că mai există și alți parametrii care pot să fie introduși și care să îmbunătățească mecanismul de stabilire al salariului minim, dar mă reîntorc că astăzi ar trebui să avem un consens pe nivelul de salariu minim pentru 2020, 1 ianuarie. Vă propunem să ne întoarcem la ceea ce este relativ acceptat de către partenerii sociali și predictibil pentru că a fost anunțat din septembrie, pentru ca de la 1 ianuaie 2020 salariul minim garantat în plată brut să fie de 2.260 de lei”, i-a transmis Bogdan Hosu premierului Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat recent că Guvernul ia în calcul trei scenarii de majorare a salariului minim pe economie, creșterea fiind aceeași în toate, de 7,2%, dar cu instituirea unor mecanisme de corecție.

Vezi și

Lovitură dură! Guvernul Orban taie ajutoarele copiilor cu handicap

Când vine de la UE, ‘ordinul’ nu se discută! Guvernul Orban calcă pe urmele ‘PSDragnea/Dăncilă’

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter