Viorica Dăncilă: L-am sunat pe președinte legat de portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare, a promis că va da un răspuns zilele următoare

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la România TV că l-a sunat marți, înainte de a pleca la Bruxelles, pe președintele Klaus Iohannis, solicitându-i un răspuns cu privire la numirile de la Transporturi și Dezvoltare, iar președintele i-a promis că va da un răspuns în zilele următoare.

„Sunt aproape 70 de zile de când ministerele Dezvoltării și Transporturilor își desfășoară activitatea fără miniștri titulari. Vom aborda și acest subiect (n.r.: la Bruxelles), deoarece pe agenda europeană sunt proiecte care trebuie gestionate de aceste ministere. Îmi este greu să explic de ce preia un dosar un ministru și apoi e preluat de alt ministru. Cred că un ministru titlular trebuia să facă aceste lucruri”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, miercuri seară, la RTV, potrivit Mediafax.

Viorica Dăncilă spune că l-a sunat pe șeful statului cu o zi înainte de deplasarea de la Bruxelles, unde are întâlniri cu oficialii europeni.

„Am sunat ieri la președintele Iohannis, l-am rugat să dea un răspuns pentru portofolii, pentru că vin la Bruxelles și e neplăcut să spun că această criză continuă. Domnul președinte a promis că în următoarele zile va da un răspuns. Nu mi-a spus ce răspuns, doar că va da un răspuns”, a mai precizat Dăncilă.

Întrebată ce va face dacă va primi din nou un refuz, Viorica Dăncilă a răspuns: „În această situație vom avea un Comitet Executiv Național și vedem ce decizie luăm. Trebuie să avem în vedere 2 aspecte: să mergem la CCR sau să găsim o soluție foarte rapidă, cum vor decide și membrii CEx. Sper să avem parte de înțelepciune și să se înțeleagă că e o perioadă în care trebuie să dăm dovadă de multă responsabilitate, pentru că nu e un joc care să fie agreat și se reflectă în rezultatele pe anumite domenii”.

Președintele a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare și Transporturi, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleași nume.

Distribuie pe ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter